post

Липсата на ерекция е наистина истински тормоз за мъжката психика. Няма мъж, който да не е имал засечки, но това хич не означава, че страда от еректилна дисфункция. Кога липсата му на ерекция е сериозен проблем, какви са причините и всъщност как се преодолява?

анимирани човечета с мек и набъбнал пенис се радват

Без ерекция мъжете са за никъде. С бързата ерекция – също. Макар че голям процент от мъжете по цял свят страдат от еректилна дисфункция, включително преждевременната еякулация, това не е никак, никак успокояващо. Когато не ти стане, целият свят ти се стоварва отгоре върху главата. Обземат те и срам, и гняв и безпомощност. Чувстваш се сякаш и най-близкият ти приятел те предава. И на практика си е точно така. Членът, в когото се кълнеш редовно, дава на късо. Ако се случи веднъж, го забравяш и продължаваш “с гордо вдигната глава”. Ако засечката обаче се повтори, време е да му обърнеш по-сериозно внимание.

Повечето мъже над 39-годишна възраст от време на време имат проблем с ерекцията си. Някои по-рядко от други. Ако това ще ви успокои, един на всеки 13 мъже не получава ерекция, когато му се прииска. Освен това възрастта на страдащите от болеста еректилна дисфункция непрекъснато спада. Но защо?

Причини за еректилна дисфункцияанимирано човече с еректилна дисфункция

  • Най-честата причина за тоя проблем с ерекцията е психологическа – нова партньорка, неадекватното поведение от нейна страна, неподходящата обстановка и т.н.
  • Стресът, изтощението и умората ви също може да доведат до проблемите с ерекцията.
  • Напредването на възрастта влияе сериозно негативно на ерекцията при повечето мъже. Тестостеронът ви намалява и ерекцията отслабва.
  • Злоупотребата с алкохола, цигарите, наркотиците и медикаментите е най-големият бич за ерекцията. Пиянството “пролива” ерекцията, защото намалява тестостерона в тялото, а пушенето непосредствено преди секс рязко намалява кръвотока към хуя.
  • Страдащите от захарен диабет тип 1 най-често развиват еректилна дисфункция, особено, ако имат и диабетната полиневропатия (загуба на чувствителност в долните крайници).
  • Болестта на Паркинсона, заболявания на пикочния мехур, простатата и хронична бъбречна недостатъчност са другите чести причинители на еректилната дисфункция.

Обикновена засечка – нищо страшно

анимирано човече с еректирал пенисДа не ти стане веднъж, не означава, че си импотентен! Просто не си получил ерекция по някоя от гореизброените причини. Затова обаче никакво отчаяние, никаква паника – има хапчета за секс или така наречените PDE-5 инхибитори. Откакто те заляха пазара, проблемът със ерекцията на много мъже се оказа решен. Гълташ едно хапченце около половин час преди секс и 100% правиш секс. Разбира се, не бива да се прекалява, защото може да доведат до усложнения. Те помагат, но всъщност не лекуват проблема, ако той се окаже още по-сериозен, а именно – импотентност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *